Lufthansa

Transportul de pasageri este principala activitate pentru Lufthansa Group. Acest segment include compania aeriana Lufthansa (inclusiv Lufthansa Regional si Lufthansa Italia), Austrian Airlines, British Midland (bmi), SWISS si Germanwings, ca si actiuni detinute la Brussels Airlines, JetBlue si SunExpress.

Obiectivul acestei activitati este acela de a intari pozitia Lufthansa de principal transportator premium european. Lufthansa deserveste toate rutele majore din, inspre si de la un capat la altul al Europei. Pentru a isi indeplini obiectivul Lufthansa si-a construit strategia pe trei directii.
In primul rand Lufthansa isi extinde reteaua de curse scurte si lungi pe termen mediu prin crestere sustinuta de fortele proprii. Pentru a asigura controlul costurilor aceasta expansiune se face in principal prin intermediul centrelor din Frankfurt, Munich, Zurich, Viena si Brussels. Impreuna, Lufthansa, SWISS, AUA, bmi si Brussels Airlines opereaza o mare variatate de curse ce deservesc 274 de destinatii in 104 tari de pe patru continente.
In al doilea rand, Lufthansa isi extinde cooperarea cu partenerii sai. In principal, Star Alliance are un rol important in deschiderea de noi piete. Cele 26 de cmpanii aeriene membre ofera in prezent curse pentru 1077 de destinatii in 175 de tari. Star Alliance continua sa isi intareasca pozitia la nivel global cu acceptarea in viitor a TAM, Aegean si Air India. Pe langa asta, companiile din Lufthansa Group ofera o gama de servicii in alte piete pe baza de acorduri regionale.
A treia directie strategica: Lufthansa participa activ in procesul actual de consolidare a companiilor aeriene din Europa prin achizitionarea de actiuni ale Brussels Airline, de exemplu, sau prin preluarea altor companii - cea mai recenta fiind Austrian Airlines - oriunde acest lucru aste de importanta economica si strategica. In consecinta Lufthansa Group s-a transformat intr-un sistem cu multiple centre si o multitudine de companii aeriene.

www.lufthansa.com