Main Content

Politica de confidențialitate

Prin politica de confidențialitate de mai jos, Austrian Airlines AG dorește să clarifice ce date cu caracter personal sunt procesate în legătură cu profilul austrian.com.

În plus, pentru operarea zborurilor se vor aplica atât Termenii și Condițiile de Utilizare pentru profilul austrian.com, cât și Condițiile Generale de Transport.

1. Înregistrare pe austrian.com

Profilul austrian.com permite stocarea datelor cu caracter personal de către Austrian Airlines AG (titlu, prenume, nume de familie, data nașterii, adresa de email și, dacă este cazul, detalii privind programul de fidelitate pentru călători frecvenți), ceea ce permite procesarea mai rapidă și mai ușoară a rezervărilor ulterioare. Mai mult, fiecare utilizator al profilului austrian.com dispune și de alte opțiuni, cum ar fi editarea datelor cu caracter personal după înregistrare, rezervarea de servicii și zboruri, modificarea rezervărilor sau efectuarea check-in-ului.

Înregistrarea profilului austrian.com este voluntară și gratuită, efectuându-se deci doar cu acordul dumneavoastră expres. În cazul rezervărilor de zbor, înregistrarea prealabilă a profilului austrian.com este necesară doar în cazul unor condiții speciale de achiziție, respectiv ABO și CNR. ABO se referă la achiziționarea și utilizarea cupoanelor pentru o anumită rută și la un anumit preț, fiind disponibilă doar în anumite țări. CNR se referă la tarifele speciale utilizate pentru clienții persoane juridice.

2. Scopul profilului austrian.com

Profilul austrian.com are rolul de a facilita serviciile online ale Austrian Airlines AG, pentru a vă fi mai comod să le utilizați. Acest lucru include:

  • verificarea disponibilității și a situației zborului,
  • un proces simplificat de rezervare a zborului,
  • utilizarea unor servicii de rezervare suplimentare, cum ar fi rezervarea locului, efectuarea online a check-in-ului, divertisment la bord etc. și
  • posibilitatea de a beneficia de ofertele partenerilor noștri (ex: alte companii aeriene cu care cooperează Austrian Airlines, ca de pilda Lufthansa AG, Swiss și Eurowings), ajutându-ne să vă punem la dispoziție oferte specifice, adaptate cerințelor dumneavoastră.

2.1. Informații personalizate, oferte și publicitate

Înregistrându-vă profilul pe austrian.com vă exprimați acordul ca Austrian Airlines AG să analizeze comportamentul consumatorului și al utilizării serviciilor online, pentru a vă putea furniza informații și oferte personalizate relevante și conforme cu preferințele personale. Această analiză se realizează prin cumularea tuturor datelor privind consumul și utilizarea serviciilor online, colectate legal de Austrian Airlines AG și stocate la nivel central la Austrian Airlines AG. Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt procesate de către terți (de ex: programul de fidelitate pentru călători frecvenți sau pagini web de rezervare externe) doar dacă aceștia au primit consimțământul dumneavoastră pentru transmiterea datelor cu caracter personal.

Termenul „analiză” înseamnă că Austrian Airlines AG folosește date agregate și, cu ajutorul unor modele de analiză computerizate, calculează probabilitățile pe baza cărora se face selecția recomandărilor și ofertelor adecvate pentru dumneavoastră.

Efectuarea acestei analize îi permite Austrian Airlines AG să conceapă procese specifice pentru site-urile proprii în scopul furnizării de rezultate personalizate pentru preferințele dumneavoastră. Un exemplu în acest sens ar putea fi un proces de rezervare simplificat prin care datele dumneavoastră sunt pre-introduse și apar deja afișate pe formularul de rezervare. Sau puteți alege să primiți notificări personalizate înainte, în timpul și după zborul dumneavoastră cu Austrian Airlines AG, ca de pildă, modificări privind poarta de îmbarcare, recomandări specifice de zbor, informații despre regulamentul privind bagajele și oferte promoționale sau nepromoționale de servicii Austrian Airlines AG (rezervări de locuri sau upgrade la Clasa Business).

Puteți revoca în orice moment acordul dat cu privire la analiza datelor cu caracter personal, fără a specifica motivul. Vă rugăm să rețineți că, prin revocarea acordului, profilul dumneavoastră austrian.com va fi șters automat. Mai multe informații privind revocarea acordului și ștergerea profilului austrian.com sunt disponibile în secțiunea „Ștergerea sau dezactivarea profilului austrian.com”.

2.2. Comunicarea electronică

Dacă vă exprimați acordul în timpul procesului de înregistrare, veți primi respectivele informații și oferte personalizate de la Austrian Airlines AG și pe adresa de e-mail. Analizarea intereselor dumneavoastră vă dă posibilitatea să primiți doar email-urile care vă interesează cu adevărat. Puteți anula oricând abonarea la buletinul nostru informativ, făcând clic pe link-ul de dezabonare din fiecare e-mail pe care îl primiți. Utilizarea profilului austrian.com nu va fi afectată sau restricționată în vreun fel prin dezabonarea de la buletinul informativ.

3. Utilizarea profilului austrian.com

Puteți utiliza profilul austrian.com doar în conformitate cu Termenii și Condițiile de Utilizare și doar în scopurile menționate mai sus. În speță, profilul austrian.com nu poate fi utilizat în scopuri comerciale și pentru reproducerea serviciilor online sau a altui conținut publicitar oferit de către Austrian Airlines AG fără consimțământul Austrian Airlines AG.

4. Informații corecte și actualizate pe profilul austrian.com

Puteți modifica și actualiza în orice moment informațiile personale, accesând secțiunea Setări profil. Sunteți responsabil pentru corectitudinea și actualitatea informațiilor.

5. Ștergerea și dezactivarea profilului austrian.com

Puteți anula înregistrarea profilului austrian.com oricând, fără să menționați motivul. Pentru a anula înregistrarea, sunați la serviciul de asistență la nr. +43 5 1766 1001 sau trimiteți un e-mail la webmaster@austrian.com.

Profilul austrian.com va fi șters imediat după primirea notificării de anulare și nu va mai putea fi folosit.

Austrian Airlines AG își rezervă dreptul de a dezactiva sau șterge orice profil austrian.com în cazul încălcării Termenilor și Condițiilor de Utilizare. Mai mult, funcționarea profilului austrian.com este supusă unui proces permanent de îmbunătățire. Astfel, Austrian Airlines AG își rezervă dreptul de a implementa îmbunătățiri și modificări privind funcționarea sau Termenii și Condițiile de Utilizare în orice moment și fără notificare prealabilă. Dacă nu acceptați modificările aduse funcționării sau Termenilor și Condițiilor de Utilizare, se va stabili o perioadă rezonabilă pentru exprimarea acordului, timp în care profilul dumneavoastră austrian.com va fi dezactivat, apoi va fi șters dacă termenul expiră fără ca dumneavoastră să vă fi exprimat acordul.

Austrian Airlines AG își rezervă, de asemenea, dreptul de a opri în orice moment funcționarea profilului austrian.com. În acest caz, profilul dumneavoastră austrian.com va fi șters.

6. Asocierea cu un program de fidelitate pentru călători frecvenți

Puteți adăuga oricând un program de fidelitate pentru călători frecvenți oferit de către companiile aeriene partenere, la profilul dumneavoastră austrian.com, în timpul sau după procesul de înregistrare. Puteți afla care sunt companiile aeriene partenere în timpul sau după înregistrare, folosind meniul derulant. Dacă adăugați un program de fidelitate pentru călători frecvenți, codul de călător frecvent și PIN-ul dumneavoastră vor fi procesate alături de datele cu caracter personal specificate mai sus. Asocierea profilului austrian.com cu un program de fidelitate pentru călători frecvenți este o acțiune voluntară, necesitând întotdeauna acordul dumneavoastră.

Legătura dintre profilul austrian.com și un program de fidelitate pentru călători frecvenți poate fi întreruptă doar prin ștergerea profilului austrian.com.

7. Transmiterea datelor cu caracter personal către terți

Datele cu caracter personal pe care le-ați introdus în profilul austrian.com nu vor fi transmise terților (de pildă, companiilor aeriene operatoare) decât în cazul efectuării unei rezervări și doar în scopul îndeplinirii obligațiilor contractuale față de acești terți.

Transmiterea datelor cu caracter personal către instanțele, autoritățile sau alte instituții statale interne sau străine nu se efectuează decât în conformitate cu prevederile legale din domeniu.

8. Verificarea operațiunilor de plată

Austrian Airlines AG verifică operațiunile de plată aferente rezervărilor de zbor pentru a preveni frauda și alte utilizări incorecte. În acest scop, Austrian Airlines AG folosește atât resurse interne, cât și externe. Dacă sunt detectate activități frauduloase, Austrian Airlines AG își rezervă dreptul de a comunica informațiile, inclusiv datele cu caracter personal, altor companii din cadrul Lufthansa Group.

9. Securitatea datelor

Austrian Airlines AG folosește proceduri tehnice și organizaționale destinate securității datelor pentru protejarea datelor dumneavoastră cu caracter personal împotriva manipulării accidentale sau intenționate, pierderii, distrugerii sau accesării de către persoane neautorizate. Măsurile destinate securității datelor aplicate de Austrian Airlines AG evoluează constant pentru ca procedurile noastre tehnice de siguranță să reflecte cele mai noi standarde ale dezvoltării tehnologice. Concomitent, personalul Austrian Airlines AG urmează cursuri de formare în domeniul securității și protecției datelor și respectă proceduri organizaționale care vizează prelucrarea în siguranță a datelor.

10. Drepturile utilizatorilor

Aveți oricând dreptul la informații despre datele cu caracter personal stocate și la corectarea sau ștergerea acestora.

Solicitarea scrisă de informații, cu dovada identității (copia scanată a unui document de identitate cu fotografie) trebuie trimisă prin e-mail la webmaster@austrian.com.

Mai multe informații privind ștergerea profilului dumneavoastră austrian.com sunt disponibile în secțiunea „Ștergerea sau dezactivarea profilului austrian.com”.

Puteți actualiza oricând datele cu caracter personal incorecte accesând meniul Setări profil din profilul dumneavoastră austrian.com.