Smart Upgrade

Termeni si Conditii

1. Următorul document Termeni și Condiții ("Termeni și condiții"), se aplică unei oferte ("Oferta") făcută de d-voastra ("d-voastra")  catre  Austrian Airlines AG, Office Park 2, 1300 Vienna-Airport, Austria ("Companie Aeriană") in vederea obtinerii unui upgrade de la clasa economic achiziționata inițial, la clasa business ("Upgrade"). Ofertele pot fi făcute doar pentru zborurile selectate, operate de către Compania Aeriană, cu condiția ca pasagerul sa aiba nevoie de un bilet Austrian valabil, emis la Clasa Economic pentru zborul respectiv. Nu sunt acceptate Ofertele pentru biletele vândute în următoarele țări: India, Japonia.

2. Toate persoanele care depun o Oferta trebuie să fi împlinit vârsta legală a majoratului în țara lor de reședință, la momentul depunerii Ofertei. Se prezuma ca aveti autorizarea de a actiona in numele și in legatura cu persoana sau persoanele numite sau incluse in Oferta acestor Termeni si Conditii.

3. Atunci cand inaintati o Oferta in legatura cu o rezervare facuta la Compania Aeriana, fie direct sau indirect prin alte mijloace si prezentata Companiei Aeriene, va da dreptul persoanei sau persoanelor specificate in Oferta, sub rezerva acestor Termeni și Condiții, să fie luate în considerare pentru un Upgrade. În cazul în care există mai mult de un pasager in rezervarea inițiala, oferta de upgrade se aplică pentru fiecare pasager. Suma oferită va fi înmulțită cu numărul de persoane incluse în rezervarea inițială. Înainte de a transmite detaliile cardului de credit, veți vedea suma totală necesara pentru upgrade.

4. Compania aeriană nu are obligația de a accepta Oferta d-voastra si nu reprezinta faptul ca orice pasager va fi upgradat. Acceptarea ofertei este la latitudinea exclusivă a liniei aeriene.

5. Sunteți de acord că Oferta d-voastra rămâne deschisă in vederea acceptarii de către Compania aeriană, în orice moment până la 72 de ore înainte de ora de plecare programată pentru  zbor. Puteti revizui sau anula Oferta dumneavoastră, atâta timp cât aceasta nu a fost deja acceptată de către Compania Aeriană. Odată ce Oferta d-voastra este acceptată de către Compania Aeriană, sunteti legal obligat sa finalizati plata la pretul stabilit in Oferta finala si nu mai aveti dreptul sa retrageti Upgrade-ul, cu exceptia si  in masura celor.descrise in acesti Termeni si Conditii.

6. În situatia în care Compania Aeriană anulează un zbor și va redirectioneaza pe un alt zbor, orice Ofertă făcuta în legătură cu rezervarea inițială poate fi transferata noului zbor sub rezerva existenței unor locuri disponibile în Clasa Business. În cazul în care, din orice motiv, nu există suficiente locuri disponibile în clasa superioară a serviciului pentru a îndeplini Upgrade-ul (numai în cazul în care Oferta originala a fost acceptată), suma plătita de catre dumneavoastră pentru Upgrade va fi restituită in contul cardului bancar, utililizat la plata upgrade-ului. Rambursarea se va efectua in favoarea oricarei compensatii potrivit reglementărilor legale în vigoare. În cazul în care rezervarea dvs. este transferata pe un zbor operat de o companie aeriană, alta decât Austrian Airlines sau Tyrolean Airways, Upgrade-ul la o clasă superioară nu poate fi garantat. În acest caz, sumele plătite de dumneavoastră pentru Upgrade vor fi restituite in contul cardului de credit care utilizat la plata Upgrade-ului aplicand regulile mentionate mai sus.

7. Compania aeriană poate accepta Oferta d-voastra oricând între 72 și 48 de ore înainte de ora de zbor programată. In cazul in care Compania Aeriana acceptă Oferta dumneavoastră, cardul bancar se va debita imediat cu suma totală, iar Compania Aeriană va emite un Upgrade fiecarui pasager inclus în rezervarea inițială. Suma totală percepută va include toate taxele preplatite precum si taxele aplicabile (dacă este cazul) pentru Upgrade. Un Upgrade care a fost emis de către Compania Aeriană nu poate fi atribuit sau transferat, integral sau parțial, către o altă persoană sau zbor cu excepția celor specificate la punctul 6.

8. Nu vor exista rambursari, creditari sau schimbari  odată ce Oferta d-voastra a fost acceptată de către Compania Aeriană, cu excepția urmatoarelor situatii:
  • Zborul pentru care Oferta d-voastra a fost acceptată și ați fost upgradat, a fost anulat.
  • Zborul pentru care Oferta d-voastra a fost acceptată și ați fost upgradat fost anulat, iar Compania Aeriană v-a redirectionat pe un alt zbor, dar în clasa rezervarii originale.
  • Oferta d-voastra a fost acceptată și ați primit un Upgrade, dar nu veti putea beneficia de locul din clasa superioara din motive imputabile companiei aeriene, incluzand dar fără a se limita la acestea, o schimbare a echipamentului (aeronavei), o întârziere a unui zbor de conexiunie ce conduce la pierderea segmentului de zbor pentru care fusese acordat upgrade-ul, fiind excluse motivele imputabile d-voastra.
În cazul în care rambursarea este aprobată, suma plătită pentru Upgrade va fi restituită in contul cardului folosit la plata Upgrade-ului. Rambursarea se va efectua in favoarea oricarei compensatii potrivit reglementărilor legale în vigoare.

9. In cazul in care rambursarile sunt aprobate, acestea vor fi procesate în moneda în care a fost platit Upgrade-ul. În cazul în care  trebuie aplicat un curs de schimb valutar pentru a finaliza restituirea în moneda sumei percepută inițial pentru Upgrade, va fi aplicat un curs predominant, general acceptat. Acest curs poate fi ajustat pentru a ține cont de conversie și alte taxe pe care compania le poate percepe. Sub niciun aspect, suma rambursată nu poate fi mai mare decât suma platita în moneda originală pentru Upgrade.

10. Dacă ați plătit o rezervare de loc în conformitate cu articolul 5.4.1 din Condițiile de transport, pentru un zbor achizitionat initial la clasa economic si Oferta d-voastra a fost acceptată, suma plătită pentru rezervarea locului nu va fi rambursată.

11. Condițiile tarifului pentru biletul achiziționat initial vor rămâne în vigoare și vor fi aplicabile, chiar dacă Oferta d-voastra a fost acceptată și ați fost upgradat, incluzand (dar fără a se limita la acestea) politicile de anulare, taxe de modificare, precum și normele privind acumularea de mile.

12. Compania Aeriană nu garantează prealocarea anumitor locuri pasagerilor a caror Oferte sunt acceptate si care sunt upgradati.

13. Cantitatea de Bagaj gratuit pe care îl puteti transporta cu d-voastra este determinată separat și în mod individual pentru fiecare segment de zbor, în conformitate cu condițiile și limitele aplicabile segmentului de zbor corespunzător.

14. În cazul în care Oferta d-voastra a fost acceptată, iar cartea de credit a fost debitata cu valoarea Ofertei, dar Upgrade-ul nu a fost furnizat sau primit, puteți solicita rambursarea, cu condiția ca restrictiile referitoare la rambursari așa cum s-au descris în acest document „Termeni și Condiții”, sa fi fost îndeplinite. Prin prezenta, sunteți de acord că pentru a solicita o rambursare, veti prezenta (i) tichetul de îmbarcare pentru zborul în cauză la momentul în care solicitați restituirea, și (ii) e-mail-ul prin care ati fost instiintat ca ati fost Upgradat, urmand sa contactati compania aeriana via www.austrian.com/feedback în termen de 3 luni de la plecarea zborului pentru care se solicita restituirea.

15. Acest document Termeni și Condiții constituie întreaga și singura înțelegere între părți și înlocuieste orice înțelegeri sau acorduri anterioare (orale sau scrise) cu privire la subiectul în cauză. Compania Aeriană nu va arhiva și nici nu face accesibil contractul încheiat cu d-voastra.

16. Incapacitatea Companiei Aeriene de a-si exercita drepturile, sau absenta unei actiuni in acest sens, nu poate fi interpretata in sensul renuntarii la drept, obligatia de a respecta acest drept pastrandu-se deplina si nealterata.

17. Documentul Termeni și Condiții va fi guvernat de legile din Austria. Fără a aduce atingere dreptului dumneavoastră, conform legilor locale obligatorii, pentru a iniția proceduri judiciare în fața altor instanțe competente, vă supuneți jurisdicției exclusive a tribunalelor din Viena, pentru soluționarea oricărui litigiu care ar putea apărea ca urmare sau în legătură cu acest document numit Termeni și Condiții.

18. Documentul Termeni și Condiții este valabil în coroborare cu Condițiile de Transport Austrian Airlines și Politica de Confidențialitate si face parte integrala din acest document.