Політика конфіденційності

Нашою пріоритетною задачею є захист ваших даних

Бронюєте квиток онлайн? Відправляєте нам своє резюме? Замовляєте інформаційну розсилку чи реєструєтеся на найближчий рейс онлайн?

Ви надаєте нам велику кількість особистої інформації,– до безпеки якої ми ставимося надзвичайно пильно, оскільки дотримання конфіденційності при обробці персональних даних є наріжним каменем усіх наших бізнес-процесів.

Користуючись нашим веб-сайтом, ви погоджуєтеся з правилами чинної політики конфіденційності.

Ця політика конфіденційності стосується лише цього веб-сайту. Сторінки цього веб-сайту можуть містити посилання на інших провайдерів, які входять або не входять у групу компаній Austrian Airlines AG. До них ця політика конфіденційності не застосовується, тож за них ми не можемо нести відповідальність.

Для технічної та організаційної підтримки цього веб-сайту ми користуємося послугами окремих постачальників, умови договору з якими зобов’язують їх обробляти всі отримані дані лише відповідно до наших указівок.

Бронювання через веб-сайт та онлайн-реєстрація

Всі персональні дані, що збираються під час відвідування нашого веб-сайту, обробляються відповідно до австрійського законодавства, яке діє на такий момент (Закон про захист інформації). Всі персональні дані підлягають шифруванню перед тим, як бути переправленими до системи бронювання чи реєстрації. Якщо ви не здійснюєте жодних дій на нашому веб-сайті протягом періоду, що перевищує 20 хвилин (для бронювання квитків) або 30 хвилин (для онлайн-реєстрації), з міркувань безпеки активується автоматичний вихід із системи.

Якщо ви часто бронюєте квитки через веб-сайт, ви можете зберегти ваші дані в особистому обліковому запису,– і вам не потрібно буде повторно вводити інформацію при кожному відвідуванні. Ви можете видалити такі дані у будь-який час. Ми ставитимемося до ваших даних як до строго конфіденційних і не передаватимемо їх третім сторонам у комерційних цілях.

Файли cookie

Так звані “файли cookie” — це невеликі текстові файли, які веб-сервер (наприклад веб-сервер www.austrian.com) надсилає вашому браузерові при відвідуванні веб-сайту. Файли cookie не є небезпечними для вашого комп’ютера, оскільки вони являють собою лише текст, а не виконувані програми. 

Ми використовуємо файли cookie для врахування побажань відвідувачів нашого веб-сайту й оптимізації його пропозицій відповідно до їхніх потреб. Натисніть тут для перегляду файлів cookie, які використовуються веб-сайтом, їхнього функціоналу та залучених постачальників послуг. Наші файли cookie зберігаються на вашому пристрої протягом 730 днів. Користуючись цим веб-сайтом, ви надаєте згоду на використання інформації, зібраної про вас нами. 

Ви можете змінити налаштування свого браузера, і в такому разі вам надсилатиметься запит перед використанням файлів cookie, або використання файлів cookie може бути повністю заборонено на вашому комп’ютері. 

Якщо зберігання файлів дозволено, наш веб-сервер зможе розпізнавати ваш комп’ютер. І протягом наступних відвідувань або ж у разі потреби введення паролю використання файлів cookie зможе заощадити ваш час, який зазвичай витрачається на такі дії. Отже, файли cookie спрощують для вас користування веб-сайтом у ситуаціях, коли потрібно вводити дані користувача. І хоча в цілому нашими пропозиціями можна користуватися без файлів cookie, ми не можемо гарантувати відсутність помилок при введенні даних.

Файли cookie третіх осіб

Деякі веб-сайти містять інтегрований контент і послуги інших постачальників (наприклад, Adition, Google, Facebook і Zanox), які також можуть використовувати файли cookie. Ми не можемо впливати на обробку даних такими постачальниками. 

Ви можете відмовитися від включення вашої особистої інформації в процес збору та обробки даних у маркетингових цілях. Для цього натисніть тут. Натискаючи тут, ви погоджуєтеся на зберігання файлів cookie браузера. Відмова від обробки даних міститься в цьому файлі cookie. Якщо ви видалите файли cookie вашого браузера, вам потрібно буде знову натиснути тут. Якщо для відвідування нашого веб-сайту ви використовуватимете інші пристрої чи веб-браузери, вам необхідно буде знову відмовитися від обробки ваших персональних даних. 

Щоб дізнатися більше про те, як ваші дані обробляються відповідними провайдерами, перейдіть на їхні веб-сайти. Для видалення файлів cookie, які вже були збережені у вашому комп’ютері, перейдіть за посиланнями нижче, щоб ознайомитися з інструкціями для вашого браузера: 

Використання інструментів для веб-аналітики

Adobe Analytics

Для збереження веб-даних та інформації (‘дані’) ми використовуємо інструмент Adobe Analytics, який знаходиться у хмарному сховищі Adobe Online Marketing Cloud. Adobe — це постачальник послуг додатків (‘Application Service Provider’, ASP), який надає послугу під назвою Adobe Analytics для відслідковування та аналізу веб-сайтів клієнтів. Ми використовуємо цю послугу для аналізу відвідувань нашого веб-сайту, щоб краще розуміти потреби наших клієнтів та постійно вдосконалювати веб-сайт і мобільний додаток на основі цих даних. Зібрані дані ніяк не пов'язані з конкретною особою. Для статистичної обробки в процесі веб-аналізу збираються лише анонімні узагальнені дані.

Щоб відмовитися від збору даних за допомогою інструмента Adobe Online Marketing Suite, натисніть тут.

ClickTale

На нашому веб-сайті ми використовуємо аналітичний інструмент ‘ClickTale’. ClickTale може реєструвати натискання мишею, траєкторію її руху і прокручування. ClickTale зберігає введені вами під час бронювання дані, що дозволяє нам оптимізувати процес. Ми використовуємо інформацію, яка обробляється в ClickTale, для постійного вдосконалення нашого веб-сайту, аби користувачі почували себе максимально комфортно при його відвідуванні.

Щоб відключити збір даних за допомогою інструмента ClickTale, натисніть тут.zaxwycsfsa

Збір і обробка персональних даних

Ми зберігаємо ваші персональні дані, якщо ви обираєте налаштування, щоб поділитися ними з нами, зокрема під час реєстрації, участі в опитуванні, беручи участь у конкурсах або при укладенні угоди (напр., при авіаперельоті).

Окрім того, ми аналізуємо відвідування нашого сайту, щоб краще розуміти потреби наших клієнтів, і ґрунтуючись на отриманих результатах, постійно покращувати онлайн-платформу. З цією метою ми за замовчуванням зберігаємо IP-адреси інтернет-провайдерів наших відвідувачів. ІР-адреси не закріплені за окремими особами. Для статистичної обробки під час такого веб-аналізу ми збираємо лише анонімні узагальнені дані.

Ми використовуємо файли cookie для відслідковування вподобань наших відвідувачів і оптимізації зовнішнього вигляду наших веб-сайтів.

Розкриття персональних даних третім сторонам

Ваші персональні дані будуть розкриті третім сторонам лише тоді, коли це необхідно для виконання умов угоди, або якщо ви заздалегідь надали власну згоду на це. Попередньо надана згода може бути анульована у будь-який час.

Посилання на інші веб-сайти

Наш веб-сайт може містити посилання на інші веб-сайти. Зауважте, що ми не можемо впливати на інші веб-сайти і, таким чином, не можемо нести відповідальність за захист і конфіденційність даних, які ви надаєте при відвідуванні таких веб-сайтів.

Перегляд платіжних транзакцій

Ми залишаємо за собою право переглядати платіжні транзакції, щоб запобігати шахрайству та іншому обманному використанню коштів. Тому ми можемо використовувати внутрішні та зовнішні джерела. У разі підозри та (або) виявлення шахрайської діяльності ми залишаємо за собою право передавати інформацію (включно з персональними даними) іншим дочірнім компаніям у межах Lufthansa Group (у тому числі Austrian Airlines, Eurowings, Germanwings, Brussels Airlines, SWISS Global Air Lines AG, Edelweiss Air AG, SWISS International Air Lines AG, Miles and More GmbH), які можуть переглядати дані для власних цілей.

Передача даних закордонним відомствам

Збір і передача персональних даних державним органам і національним установам може здійснюватися лише відповідно до правових норм, що діють на момент передачі.

Зауважте, що будь-які дані, які ви надаєте під час бронювання, може бути передано. Для отримання детальнішої інформації, інформації щодо обробки даних або подання скарг телефонуйте за номером +43 5 176 61 000 (згідно з тарифами вашого місцевого оператора в межах Австрії, довідка працює без вихідних та у свята з 8:00 до 20:00) або скористайтеся нашими формами зворотного зв'язку.

Austrian Airlines
Office Park 2
P.O.Box 100
1300 Vienna Airport

Система попередньої інформації про пасажирів (Advance Passenger Information System, АРІS)

У багатьох країнах авіакомпанії юридично або офіційно зобов'язані передавати дані про пасажирів до прибуття повітряного судна в країну призначення, якщо ваш аеропорт прибуття або пересадки знаходиться в такій країні. Ці правила зазвичай стосуються передачі ідентифікаційних даних та проїзних документів (паспорти, візи) всіх пасажирів, які знаходяться на борті. Оскільки ми зазвичай не володіємо такою інформацією, існує необхідність її збирання незадовго до вильоту. Дедалі частіше цей процес виконується з використанням „машинозчитувальних частин“ сучасних проїзних документів. Такі дані збираються виключно з метою прямої передачі їх представникам країни призначення.

Безпека польоту

Відповідно до правил Управління транспортної безпеки (Transportation Security Administration, TSA) ви зобов'язані зазначити своє повне ім'я, дату народження і стать, аби уможливити відслідковування осіб із «чорного списку» згідно з розділом 49 Кодексу законів США, параграф 114 Закону про реформу розвідки та запобігання тероризму 2004 року. Зведення федеральних правил, частини 1540 і 1560. Ви також можете надати ідентифікатор Redress за наявності такого. Якщо ви не зазначите своє повне ім'я, дату народження і стать, вам може бути відмовлено в перевезенні або у праві на вхід у зону посадки. У межах своєї публічної системи документації TSA може обмінюватися наданими вами даними з виправними установами, розвідувальними службами та іншими організаціями. Для отримання детальнішої інформації про політику конфіденційності TSA або для ознайомлення з системою обліку даних та оцінкою впливу на недоторканність приватного життя відвідайте веб-сайт TSA: www.tsa.gov.

Внесення даних про контактну особу

Відповідно до Регламенту ЄС № 996/2010 (Регламент № 996/2010 Європейського парламенту та Ради Європи від 20 жовтня 2010 року «Про розслідування та попередження катастроф (аварій) та інцидентів у цивільній авіації, що скасовує Директиву 94/56/ЄС») на нашій домашній сторінці ми пропонуємо вам ввести ім'я, номер телефону або адресу електронної пошти контактної особи, з якою можна зв'язатися у разі авіакатастрофи. Ці дані використовуватимуться лише із зазначеною метою та видалятимуться після здійснення вами останнього рейсу. Зауважте, що ці дані не закріплюються за вашим бронюванням, і їх потрібно вводити щоразу при внесенні змін до бронювання.

Інформаційна розсилка

Ми зберігаємо ваше ім'я та адресу електронної пошти, щоб надсилати вам регулярні інформаційні листи –, якщо ви підписані на них. Щоб відмовитися від підписки на інформаційні листи, ви можете натиснути на посилання «Скасувати підписку» у нижній частині електронного листа або зв'язатися з нами за адресою online@austrian.com.

З того моменту ви більше не будете отримувати інформаційні листи. Ми не передаватимемо ваші дані третім сторонам.

Austrian Career Cockpit

За допомогою Austrian Career Cockpit ви можете безпосередньо надіслати нам свою онлайн-заявку або запросити привабливі пропозиції роботи, які ми надішлемо вам електронною поштою. Аби скористатися цією послугою, вам потрібно створити обліковий запис і ввести ваші персональні дані. Ми ставитимемося до вашої інформації як до строго конфіденційної і не передаватимемо її третім сторонам. Ви можете видалити ваш обліковий запис або онлайн-заявку в будь-який час. Для цього надішліть повідомлення на електронну адресу karriere@austrian.com.

Захист даних

Ми вживаємо технічних та організаційних заходів безпеки для захисту наданих вами даних від випадкових або навмисних маніпуляцій, втрати, видалення або несанкціонованого доступу. Наші заходи безпеки постійно оновлюються і відповідають останнім технологічним розробкам у цій галузі. Обробка даних та їх передача здійснюються через протокол захисту інформації (Secure Socket Layer, SSL).

Ваші персональні дані зберігаються на серверах book.austrian.com у Німеччині (Франкфурт).

Програма mySelfie

Програма mySelfie була створена з метою збереження миттєвостей у стилі Austrian і думок наших співробітників.

Користувачі надають компанії Austrian Airlines глобальне, передаване, невиключне право на застосування та використання завантажених записів і матеріалів (наприклад тексту, фотографій) до моменту його ануляції. Компанія Austrian Airlines може використовувати зображення як для зовнішніх, так і для внутрішніх рекламних цілей. Компанія Austrian Airlines може відмовитися від матеріалів користувачів у будь-який час.

Кожен користувач несе особисту відповідальність за завантажені ним матеріали. Користувач гарантує компанії Austrian Airlines, що він не буде завантажувати будь-які записи або матеріали, розміщення, публікація або використання яких порушує чинне законодавство або права третіх осіб. Заборонено розміщувати записи расистського, порнографічного, антигуманного, образливого змісту, які виходять за межі норм суспільної моралі. Користувач гарантує, що завантажені матеріали не порушують права третіх осіб (зокрема авторські права). Користувач зобов’язаний нести всю відповідальність, а також відшкодувати компанії Austrian Airlines, її співробітникам і партнерам усі збитки в разі подання обґрунтованого позову у зв’язку з опублікованими ним матеріалами.

Якщо ви хочете скасувати вашу публікацію, надішліть своє зображення й запит на скасування на адресу електронної пошти: public.relations@austrian.com.

Право на інформацію

Якщо ви надішлете нам запит, ми повідомимо вам, чи були ваші персональні дані збережені нашою системою і, відповідно, які саме дані були збережені. Якщо збережена інформація виявиться помилковою, незважаючи на наші зусилля, спрямовані на дотримання точності та актуальності даних, ми внесемо зміни у ваші персональні дані відповідно до вашого запита.

Ви маєте право на інформацію, а також на виправлення або видалення збережених персональних даних у будь-який час відповідно до положень Закону Австрії про захист інформації (зокрема §§ 26 та 28 DSG 2000).