Actualizare - Neregularități de zbor

Obțineți foarte simplu, cele mai recente informații despre zbor, prin SMS sau pe e-mail

În eventualitatea unor neregularități de zbor, pentru a vă ține la current,  myAustrian vă oferă un serviciu de informare gratuit și automat în caz de...

  • ...întârziere a zborului de peste 30 de minute.
  • ...schimbare a porții de îmbarcare la aeroportul Viena.
  • ...anulare a zborului.

Veți primi automat un SMS sau un e-mail cu detalii despre situația actuală a zborului, fără a trebui să vă înregistrați.

Aceasta înseamnă că indiferent de la ce aeroport plecați, cu myAustrian veți ști din timp dacă va fi nevoie să vă ajustați planurile de călătorie. Pentru a vă asigura în totalitate că vă putem contacta rapid, vă rugăm să vă actualizați profilul Miles & More și să introduceți un număr de telefon mobil sau o adresă de e-mail valabil(ă).

Serviciul de informare referitor la​​​​​​​ neregulile privind zborurile este disponibil pentru zborurile planificate myAustrian (număr zbor OS0-999) și zborurile myAustrian Holidays cu contingente planificate (numere zbor OS4000-4199 și OS9000-9999).

Dacă aveți nevoie de ajutor sau asistență suplimentară, nu ezitați să contactați centrul de servicii sau echipele din aeroport.

De asemenea, puteți găsi mai multe informații despre zborul dumneavoastră verificând statusul zborului și toate avertismentele de călătorie actuale.

Pentru mai multe informații despre termeni și condiții, vă rugăm să consultați drepturile pasagerilor.

myAustrian vă ține la curent

Tipul informației Canal de informare Când? Cerințe
status zbor austrian.com
telefon mobil
online
imediat indisponibil
schimbarea porții de îmbarcare la aeroportul Viena SMS sau e-mail* începând cu 2 ore înainte de plecare numărul de telefon mobil în profilul dumneavoastră Miles & More
întârziere de peste 30 de minute SMS sau e-mail* imediat numărul de telefon mobil în profilul dumneavoastră Miles & More sau în rezervare
pasageri cu carte de îmbarcare pe mobil prin SMS
anulare SMS sau e-mail* imediat numărul de telefon mobil în profilul dumneavoastră Miles & More sau în rezervare
pasageri cu carte de îmbarcare pe mobil prin SMS

*dacă nu este disponibil un număr de telefon mobil, dar există o adresă de e-mail