Reglementări privind intrarea

Vă rugăm ca înainte de începerea călătoriei, să verificați dacă în țara respectivă sunt prevăzute reglementări speciale privind intrarea pe teritoriul său. Veți găsi informații detaliate despre fiecare țară pe pagina de internet a  Ministerului Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe.

Pentru zboruri către SUA, escale și zboruri tranzitate pe teritoriul SUA, există reglementări speciale. Pe această pagină veți găsi informații utile despre colectarea și transferul de date.

Cerințe pentru intrarea în SUA fără viză

Pentru călătoriile în SUA este necesară înregistrarea online. Înregistrarea online este efectuată prin ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Faceți clic aici pentru a accesa direct Înregistrare ESTA.

Companiile aeriene au obligația de a verifica informațiile de călătorie ESTA: va fi interzis transportul pasagerilor care doresc să intre în SUA fără viză, în cadrul programului de eliminare a obligativității vizelor, dacă pasagerii respectivi nu au primit în prealabil permise electronice de intrare de la autoritățile americane.

Conform reglementărilor emise de autoritățile din SUA, pasagerii care călătoresc cu autorizații ESTA și care au efectuat călătorii în Iran, Irak, Siria sau Sudan în ultimii 5 ani nu vor putea călători în SUA în cadrul programului de eliminare a obligativității vizelor. Acest lucru va fi valabil și pentru pasagerii cu cetățenie dublă ce include una dintre țările menționate mai sus care intenționează să călătorească în SUA cu autorizații ESTA. Pentru pasagerii respectivi vor fi revocate toate autorizațiile ESTA. Aceștia pot călători doar cu o viză SUA valabilă.

Pentru înregistrare în cadrul ESTA trebuie achitată o taxă de 14 USD. Deoarece aceasta este valabilă doi ani trebuie să vă înregistrați cât mai din timp. Vă recomandăm ca în timpul călătoriei să aveți la dumneavoastră acest permis de intrare, tipărit. Înregistrarea poate fi efectuată și de terțe părți, cum ar fi membrii familiei.

Aici veți găsi informații detaliate despre ESTA

Introducere online a datelor APIS suplimentare pentru intrarea în SUA

Pentru zborurile în SUA, companiile aeriene au obligația legală de a transmite autorităților americane datele pasagerilor prin intermediul APIS (Advance Passenger Information System).

Pe lângă datele din pașaport, sunt necesare următoarele informații:

  • Țara de reședință
  • Prima adresă completă la care vor locui în SUA (număr, stradă, localitate, stat, cod poștal)

Pasagerii companiei Austrian Airlines pot introduce datele APIS suplimentare direct în pagina de internet www.austrian.comRezervările mele”.

Această regulă nu este aplicată pentru pasagerii care au permis de ședere permanentă („carte verde”) sau care se află în tranzit!

Călătorii către/via Canada: Autorizație Electronică de Călătorie (eTA) obligatorie începând din 10 noiembrie 2016

În martie 2016, guvernul canadian a introdus o nouă cerință pentru intrarea în țară, cunoscută sub denumirea de Autorizație Electronică de Călătorie (eTA), care se aplică tuturor cetățenilor străini scutiți de viză care călătoresc sau tranzitează Canada pe calea aerului.

Începând din 10 noiembrie 2016, toți cetățenii străini scutiți de viză trebuie să dețină eTA înainte de a se putea îmbarca pentru un zbor Austrian Airlines către Canada. Pentru solicitări și informații referitoare la naționalitățile ce au nevoie de eTA, vă rugăm să accesați http://www.canada.ca/eTA.