Termeni şi condiţii site

Mai jos sunt prezentate condiţiile aplicabile tuturor site-urilor de internet operate de Austrian Airlines AG, cu precădere www.austrian.com (numit în continuare 'site-ul Austrian').

1. Informaţii generale

Site-ul Austrian operat de Austrian Airlines AG, cu sediul în Park 2, 1300 Flughafen Viena, Austria, (numită în continuare 'Austrian'). Vă rugăm citiţi cu atenţie aceste condiţii înainte de a utiliza site-ul nostru de internet. Utilizarea site-ului Austrian constituie acordul dvs. de a respecta prezentele condiţii. Aceste condiţii se aplică şi la utilizarea site-ului Austrian sau anumitor zone din acesta de pe alte site-uri de internet care oferă acces integral sau parţial la site-ul Austrian.

2. Drepturi de proprietate

Toate drepturile aferente mărcilor comerciale, drepturilor de autor, ale bazei de date şi altor drepturi de proprietate intelectuală asupra cuprinsului site-ului Austrian, (precum şi asupra organizării şi structurii site-ului), alături de codul de software asociat rămân în proprietatea Austrian sau a licenţiatorilor săi. Copierea, modificarea, distribuirea, utilizarea sau reproducerea sub alte forme a conţinutului site-ului Austrian sau a codului de software asociat sunt interzise fără acordul prealabil scris al Austrian.

3. Utilizarea permisă

Toate serviciile online oferite de site-ul Austrian (inclusiv aplicaţia pentru rezervări) sunt furnizate exclusiv pentru a vă permite să verificaţi disponibilitatea bunurilor sau serviciilor asociate călătoriei dvs. (de exemplu, intervalele orare), să efectuaţi rezervări corespunzătoare, să utilizaţi aplicaţia noastră de check-in online sau să efectuaţi alte tranzacţii comerciale cu furnizorii. Site-ul poate fi utiliza exclusiv în conformitate cu prezentele condiţii şi numai în scopurile permise prin lege descrise mai sus. Vă exprimaţi cu precădere acordul cu privire la următoarele:

3.1 Site-ul Austrian nu poate fi utilizat în nici un mod care atrage o încălcare a drepturilor de proprietate ale terţilor

3.2 Nu aveţi dreptul de a utiliza niciun fel de dispozitive, mecanisme, aplicaţii sau alte scripturi care ar putea interfera cu funcţionarea site-ului Austrian. Aceasta include încărcarea de fişiere infestate cu virusuri.

3.3 Nu aveţi dreptul de a lua nici un fel de măsuri care ar putea atrage o încărcare nerezonabilă sau excesivă a infrastructurii Austrian.

3.4 Nu aveţi dreptul de a bloca, suprascrie sau modifica niciun fel de conţinut generat de Austrian sau afecta în alt mod site-ul Austrian.

3.5 Nu aveţi dreptul de a reproduce informaţiile de pe site-ul Austrian în scopuri comerciale. Aceasta include şi furnizarea de preţuri pentru zborurile Austrian pe alte site-uri sau alte servere online. Cu precădere, nu aveţi dreptul de a copia, distribui, utiliza sau reproduce în orice alt mod conţinutul la care s-a renunţat de pe site-ul Austrian cu ajutorul 'roboţilor', altor tehnologii de mecanisme de căutare sau prin alte mecanisme automate.

3.6 Nu aveţi dreptul de a obţine sau de a încerca să obţineţi orice acces neautorizat la oricare dintre reţelele noastre, prin niciun fel de mijloace.

3.7 Nu aveţi dreptul de a efectua niciun fel de rezervări neautorizate, false sau frauduloase, cu precădere orice rezervări achitate cu carduri de credit sau detaliile bancare ce aparţin unor terţi care nu şi-au dat acordul în acest sens.

4. Consecinţele utilizării necorespunzătoare

Fără prejudicierea oricăror alte drepturi (indiferent dacă sunt stipulate prin lege sau prin alte reglementări), ne rezervăm dreptul de a vă anula rezervarea fără a vă informa şi/sau de a vă restricţiona accesul la site-ul Austrian dacă încălcaţi prezentele condiţii.

5. Modificările acestui site de internet

Ne rezervăm dreptul, în orice moment şi fără notificare prealabilă de a efectua îmbunătăţiri sau modificări referitoare la informaţii, servicii, produse şi alt conţinut al site-ului Austrian. Ne rezervăm, de asemenea, dreptul de a modificare prezentele condiţii în orice moment.

6. Link-uri către alte site-uri de internet

Acest site de internet poate conţine link-uri sau referiri la alte site-uri de internet care nu sunt operate de Austrian. Cu excepţia cazului în care se prevede altfel, nu avizăm niciunul dintre aceste site-uri de internet şi, prin prezenta, negăm orice răspundere cu privire la conţinutul acestora. Prezenta declaraţie se aplică tuturor link-urilor către site-urile externe acoperite de Austrian şi întregului conţinut al site-urilor către care duc astfel de link-uri. Ne rezervăm dreptul de a oferi gratuit link-ul către alte site-uri de internet cu aprobarea noastră scrisă şi de a ne retrage aprobarea referitoare la un link în orice moment.

7. Declaraţie de neasumare a răspunderii

Austrian nu îşi asumă în niciun mod răspunderea pentru formularea, acurateţea sau calitatea informaţiilor furnizate de terţi (de ex., parteneri, turoperatori, operatori aeroportuari). Reclamaţiile îndreptate contra Austrian cu privire la daune materiale şi nemateriale, provocate de utilizare sau neutilizarea informaţiilor prezentate sunt excluse, în măsura în care nu este vorba despre o neglijenţă sau declaraţie falsă frauduloasă din partea Austrian.

8. Stocarea adreselor IP

La accesarea site-ului  Austrian, serverul nostru de internet memorează automat adresa IP a furnizorului dvs. de servicii de internet, site-ul de pe care ne vizitaţi, paginile de internet accesate pe site-ul nostru şi data şi durata accesării. În cazul unor încălcări ale prezentelor condiţii, vom păstra adresa IP stocată pentru a o utiliza în cadrul procedurilor de drept civil şi pentru investigaţiile penale.