Політика конфіденційності

Нашою пріоритетною задачею є захист ваших даних

Захист вашої інформації має велике значення для нас

Бронюєте квиток онлайн? Відправляєте нам своє резюме? Замовляєте інформаційну розсилку чи реєструєтеся на найближчий рейс онлайн?

Ви надаєте нам велику кількість особистої інформації,– до безпеки якої ми ставимося надзвичайно пильно, оскільки дотримання конфіденційності при обробці персональних даних є наріжним каменем усіх наших бізнес-процесів.

Користуючись нашим веб-сайтом, ви погоджуєтеся з правилами чинної політики конфіденційності.

Ця політика конфіденційності стосується лише цього веб-сайту. Сторінки цього веб-сайту можуть містити посилання на інших провайдерів, які входять або не входять у групу компаній Austrian Airlines AG. До них ця політика конфіденційності не застосовується, тож за них ми не можемо нести відповідальність.

Для технічної та організаційної підтримки цього веб-сайту ми користуємося послугами окремих постачальників, умови договору з якими зобов’язують їх обробляти всі отримані дані лише відповідно до наших указівок.

Бронювання через веб-сайт та онлайн-реєстрація

Усі особисті дані, зібрані під час відвідування вами нашого веб-сайту, обробляються відповідно до австрійського законодавства, чинного на момент отримання інформації (Закон про захист інформації). Всі особисті дані підлягають шифруванню перед тим, як бути перенаправленими до системи бронювання чи реєстрації. Якщо ви не здійснюєте жодних дій на нашому веб-сайті протягом періоду, що перевищує 20 хвилин (для бронювання квитків) або 30 хвилин (для онлайн-реєстрації), з міркувань безпеки активується автоматичний вихід із системи.

Якщо ви часто бронюєте квитки через веб-сайт, ви можете зберегти свої дані в особистому обліковому записі,– і вам не потрібно буде повторно вводити інформацію при кожному відвідуванні. Ви можете видалити ці дані в будь-який час. Ваші дані залишатимуться строго конфіденційними, і ми не передаватимемо їх третім особам у комерційних цілях.

Файли cookie 

Так звані “файли cookie” — це невеликі текстові файли, які веб-сервер (наприклад веб-сервер www.austrian.com) надсилає вашому браузерові при відвідуванні веб-сайту. Файли cookie не є небезпечними для вашого комп’ютера, оскільки вони являють собою лише текст, а не виконувані програми. 

Ми використовуємо файли cookie, щоб краще розуміти інтереси відвідувачів нашого веб-сайту та оптимізувати його відповідно до їхніх потреб. Для отримання додаткової інформації щодо використовуваних файлів cookie, їхнього функціонування та залучених постачальників послуг, натисніть тут. Наші файли cookie зберігаються на вашому пристрої протягом 730 днів. Користуючись цим веб-сайтом, ви надаєте згоду на використання інформації, зібраної про вас нами. 

Ви можете змінити налаштування свого браузера, і в такому разі вам надсилатиметься запит перед використанням файлів cookie, або використання файлів cookie може бути повністю заборонено на вашому комп’ютері. 

Якщо зберігання файлів дозволено, наш веб-сервер зможе розпізнавати ваш комп’ютер. І протягом наступних відвідувань або ж у разі потреби введення паролю використання файлів cookie зможе заощадити ваш час, який зазвичай витрачається на такі дії. Отже, файли cookie спрощують для вас користування веб-сайтом у ситуаціях, коли потрібно вводити дані користувача. І хоча в цілому нашими пропозиціями можна користуватися без файлів cookie, ми не можемо гарантувати відсутність помилок при введенні даних.

Файли cookie третіх осіб  

Деякі веб-сайти містять інтегрований контент і послуги інших постачальників (наприклад, Adition, Google, Facebook і Zanox), які також можуть використовувати файли cookie. Ми не можемо впливати на обробку даних такими постачальниками. 

Однак ви можете відмовитися від включення вашої особистої інформації в процес збору та обробки даних у маркетингових цілях. Щоб відмовитися, натисніть тут. Натискаючи тут, ви погоджуєтеся на зберігання файлів cookie браузера. Відмова від обробки даних міститься в цьому файлі cookie. Якщо ви видалите файли cookie вашого браузера, вам потрібно буде знову натиснути тут. Якщо для відвідування нашого веб-сайту ви використовуватимете інші пристрої чи веб-браузери, вам необхідно буде знову відмовитися від обробки ваших персональних даних. 

Щоб дізнатися більше про те, як ваші дані обробляються відповідними провайдерами, перейдіть на їхні веб-сайти. Для видалення файлів cookie, які вже були збережені у вашому комп’ютері, перейдіть за посиланнями нижче, щоб ознайомитися з інструкціями для вашого браузера: 


Використання інструментів для веб-аналітики 

Adobe Analytics


Для збереження веб-даних та інформації (‘дані’) ми використовуємо інструмент Adobe Analytics, який знаходиться на порталі Adobe Online Marketing Cloud. Adobe — це постачальник послуг доступу до застосовних програм (‘Application Service Provider’, ASP), який надає послугу під назвою «Adobe Analytics» для відслідковуванння та аналізу веб-сайтів клієнтів. Ми використовуємо цю послугу для аналізу відвідувань нашого веб-сайту, щоб краще розуміти потреби наших клієнтів та постійно вдосконалювати веб-сайт і мобільний застосунок на основі цих даних. Зібрані дані ніяк не закріплені за конкретною людиною. Для статистичної обробки в процесі веб-аналізу збираються лише анонімні узагальнені дані.

Щоб відмовитися від збору даних інструментом Adobe Online Marketing Suite, натисніть тут.

ClickTale

На нашому веб-сайті ми використовуємо аналітичний інструмент ‘ClickTale’. ClickTale може реєструвати натискання мишею, траєкторію її руху й прокручування. Потім ClickTale зберігає введені вами під час бронювання дані, що дозволяє нам оптимізувати процес. Ми використовуємо інформацію, яка обробляється в ClickTale, для постійного вдосконалення нашого веб-сайту, аби користувачам було максимально комфортно при його відвідуванні.

Щоб відключити збір даних інструментом ClickTale, натисніть тут.

Збір і обробка персональних даних

Ми зберігаємо ваші персональні дані, якщо ви обираєте налаштування, щоб поділитися ними з нами, зокрема під час реєстрації, участі в опитуванні, беручи участь у конкурсі або при укладенні угоди (напр. при авіаперельоті).

Окрім того, ми аналізуємо відвідування нашого сайту, щоб краще розуміти потреби’ наших клієнтів, і ґрунтуючись на отриманих результатах, постійно покращувати онлайн-платформу. З цією метою ми за замовчуванням зберігаємо IP-адреси’ інтернет-провайдерів наших відвідувачів. ІР-адреси не закріплені за окремими особами. Для статистичної обробки в процесі такого веб-аналізу ми збираємо лише анонімні узагальнені дані.

Ми використовуємо файли cookie для відслідковування вподобань’ наших відвідувачів і оптимізації зовнішнього вигляду наших веб-сайтів.

Розкриття персональних даних третім особам

Ваші персональні дані будуть розкриті третім особам лише тоді, коли це необхідно для виконання умов угоди, або якщо ви заздалегідь дали свою згоду на це. Попередньо надана згода може бути анульована в будь-який час.

Посилання на інші веб-сайти

Наш веб-сайт може містити посилання на інші веб-сайти. Зауважте, що ми не можемо впливати на інші веб-сайти і, отже, не можемо нести відповідальність за захист і конфіденційність даних, які ви надаєте при відвідуванні таких веб-сайтів.

Передача даних закордонним відомствам

Збір і передача персональних даних державним органам і установам може здійснюватися лише відповідно до правових норм, що є чинними на момент передачі.

Зауважте, що будь-які дані, які ви надаєте під час бронювання, може бути передано. Для отримання детальнішої інформації, інформації щодо обробки даних або подання скарг телефонуйте за номером +43 5 176 61 000 (згідно з тарифами вашого місцевого оператора в межах Австрії, довідка працює без вихідних з 8:00  до 20:00) або скористайтеся нашими формами зворотного зв’язку.

Austrian Airlines
Office Park 2
P.O.Box 100
1300 Vienna Airport

Система попередньої інформації про пасажирів (Advance Passenger Information System, АРІS):
У багатьох країнах авіакомпанії юридично або офіційно зобов’язані передавати дані про пасажирів до прибуття повітряного судна в країну призначення, якщо ваш аеропорт прибуття або пересадки знаходиться в такій країні. Ці правила зазвичай стосуються передачі даних ідентифікаційних та проїзних документів (паспорта, візи) всіх пасажирів, які знаходяться на борті. Оскільки ми зазвичай не володіємо такою інформацією, існує необхідність її збирання незадовго до вильоту. Дедалі частіше цей процес виконується з використанням „машинозчитувальних частин“ сучасних проїзних документів. Такі дані збираються виключно з метою прямої передачі їх представникам країни призначення.

Безпека польоту:
відповідно до правил Управління транспортної безпеки (Transportation Security Administration, TSA) ви зобов’язані надати своє повне ім’я, дату народження й стать, щоб уможливити відслідковування осіб із «чорного списку» згідно з розділом 49 Кодексу законів США, параграф 114 Закону про реформу розвідки та запобігання тероризму 2004 року, та розідлом 49 Зведення федеральних правил, частини 1540 і 1560. Ви також можете надати ідентифікатор Redress за наявності такого. Якщо ви не зазначите своє повне ім’я, дату народження й стать, вам може бути відмовлено в перевезенні або в праві на вхід у зону посадки. У межах своєї публічної системи документації TSA може обмінюватися наданими вами даними з виправними установами, розвідувальними службами та іншими організаціями. Для отримання детальнішої інформації про політику конфіденційності TSA або для ознайомлення з системою обліку даних та оцінкою впливу на недоторканність приватного життя відвідайте веб-сайт TSA: www.tsa.gov.

Внесення даних про контактну особу:
відповідно до Регламенту (ЄС) № 996/2010 (Регламент № 996/2010 Європейського парламенту та Ради від 20 жовтня 2010 року «Про розслідування та попередження катастроф (аварій) та інцидентів у цивільній авіації, що скасовує Директиву 94/56/ЄС») на нашій домашній сторінці ми пропонуємо вам ввести’ ім’я, номер телефону або адресу електронної пошти контактної особи, з якою можна зв’язатися в разі авіакатастрофи. Ці дані використовуватимуться лише із зазначеною метою й видалятимуться після здійснення вами останнього рейсу. Зауважте, що ці дані не закріплюються за вашим бронюванням, і їх потрібно вводити щоразу при внесенні змін до бронювання.

Інформаційна розсилка

Ми зберігаємо ваше ім’я та адресу електронної пошти, щоб надсилати вам регулярні інформаційні листи–, якщо ви підписані на них. Щоб відмовитися від підписки на інформаційні листи, ви можете натиснути на посилання «Скасувати підписку» у нижній частині електронного листа або зв’язатися з нами за адресою online@austrian.com. З цього моменту ви більше не будете отримувати інформаційні листи.  Ми не передаватимемо ваші дані третім особам.

Austrian Career Cockpit

За допомогою Austrian Career Cockpit ви можете безпосередньо надіслати нам свою онлайн-заявку або запросити привабливі пропозиції роботи, які ми надішлемо вам електронною поштою. Для того щоб скористатися цією послугою, вам потрібно створити обліковий запис і внести свої персональні дані. Ми класифікуватимемо інформацію про вас як строго конфіденційну й не передаватимемо її третім особам. Ви можете видалити свій обліковий запис або онлайн-заявку в будь-який час. Для цього надішліть повідомлення на електронну адресу karriere@austrian.com.  

Захист даних

Ми вживаємо технічних та організаційних заходів безпеки для захисту наданих вами даних від випадкових або навмисних маніпуляцій, втрати, видалення або несанкціонованого доступу. Наші заходи безпеки постійно оновлюються й відповідають останнім технологічним розробкам у цій галузі. Обробка даних та їх передача здійснюються через протокол захисту інформації (Secure Socket Layer або SSL).

Ваші персональні дані зберігаються на серверах  book.austrian.com у Німеччині (Франкфурт).

Програма mySelfie

Програма mySelfie була створена з метою збереження миттєвостей у стилі Austrian і думок наших співробітників.

Користувачі надають компанії Austrian Airlines глобальне, передаване, невиключне право на застосування та використання завантажених записів і матеріалів (наприклад тексту, фотографій) до моменту його ануляції. Компанія Austrian Airlines може використовувати зображення як для зовнішніх, так і для внутрішніх рекламних цілей. Компанія Austrian Airlines може відмовитися від матеріалів користувачів у будь-який час.

Кожен користувач несе особисту відповідальність за завантажені ним матеріали. Користувач гарантує компанії Austrian Airlines, що він не буде завантажувати будь-які записи або матеріали, розміщення, публікація або використання яких порушує чинне законодавство або права третіх осіб. Заборонено розміщувати записи расистського, порнографічного, антигуманного, образливого змісту, які виходять за межі норм суспільної моралі. Користувач гарантує, що завантажені матеріали не порушують права третіх осіб (зокрема авторські права). Користувач зобов’язаний нести всю відповідальність, а також відшкодувати компанії Austrian Airlines, її співробітникам і партнерам усі збитки в разі подання обґрунтованого позову у зв’язку з опублікованими ним матеріалами.

Якщо ви хочете скасувати вашу публікацію, надішліть своє зображення й запит на скасування на адресу електронної пошти: public.relations@austrian.com.

Право на інформацію

Якщо ви надішлете нам запит, ми повідомимо вам, чи були ваші персональні дані збережені нашою системою і, відповідно, які саме дані були збережені. Якщо збережена інформація виявиться помилковою, незважаючи на наші зусилля, спрямовані на дотримання точності й актуальності даних, ми внесемо зміни у ваші персональні дані відповідно до вашого запита.

Ви маєте право на інформацію, а також на виправлення або видалення збережених персональних даних у будь-який час відповідно до положень Закону Австрії про захист інформації (зокрема §§ 26 та– 28 DSG 2000).

Online Booking and Web Check-in

All personal data collected during visits on our websites will be processed in accordance with Austrian legislation valid at the time (Data Protection Act). All personal data will be encrypted before being transmitted into our booking or check-in system. If you are inactive on our website for longer than 20 minutes (online booking) or 30 minutes (web check-in), we will automatically log you out for reasons of security.

If you frequently book online, you can save your data in a profile – that way you do not need to re-enter it each time you visit. You can delete those data at any time. We will treat your details as strictly confidential and will not pass them on to third parties for commercial purposes.

Cookies

A so-called “browser cookie” is a small text file which a web server (the web server of www.austrian.com, for example) sends to your browser when you visit a website. Cookies do not present a danger for your computer in principle, as they are merely blocks of text and not executable programs. 

We use cookies to take into account the preferences of our website visitors, and optimise the way our sites are designed to meet these needs. For an overview of the browser cookies used, the function and the service providers commissioned, please click here. Up to 730 days of our cookies are stored on your device. By using this website, you are declaring that you consent to the use of data collected about you. 

You can set your browser in such a way that your consent must be gained before a cookie is used, or that the storage of cookies on your computer is refused in general. 

If the file is stored, our web server can recognise your computer. On subsequent visits, and when switching between functions requiring you to input a password, using the cookie means you can save yourself the time it takes to do so. In this way, cookies make it easier for you to use web sites requiring user inputs. Although our offers can also be used without cookies in principle, we cannot guarantee error-free behaviour.

Cookies of third parties

On some websites, content and services are integrated from other providers (e.g. Adition, Google, Facebook and Zanox) which cookies and active components can also use. We have no influence over the processing of personal data by these providers. 

We make it possible for you to exclude yourself from the aggregation and analysis of your data for online marketing purposes. To perform this exclusion, please click here. By clicking here, you will trigger the storage of a browser cookie. The exclusion is stored in this cookie. If you delete your browser cookies, you will need to perform this click again. If you visit our site via other devices or web browsers as well, you will need to carry out the exclusion again on the device in question. 

To find out more about how your data are handled by the respective providers, please see their internet sites. To delete browser cookies which have already been stored, you can open the links below to retrieve instructions for your browser: 

Use of Web Analysis Tools

Adobe Analytics

We use Adobe Analytics, in the Adobe Online Marketing Cloud, to host web data and information (‘data’). Adobe is an ASP (‘Application Service Provider’) which provides a service entitled Adobe Analytics for tracking and analysing customer websites. We use this service to analyse visits to our website, with the aim of understanding the needs of our customers and continuously improving the website and mobile app on the basis of these data. The data gathered are not connected with a specific person. Only anonymous, aggregated data are evaluated for statistical purposes during the web analysis.

To deactivate the gathering of data by Adobe Online Marketing Suite, please click here.

ClickTale

We use the analysis service ‘ClickTale’ on our website. ClickTale can log mouse clicks, mouse movements and scrolling behaviour. ClickTale then stores your form entries during the booking, enabling us to optimise the process. We use the information processed by ClickTale to continuously improve our website and design it to be more user-friendly.

To deactivate the gathering of data by ClickTale, please click here.

Collecting and Processing Personal Data

We save your personal data if you choose to share them with us for instance when registering, participating in a survey, entering a competition or placing a contract (e.g. flight trip).

Beyond that we analyze the visits on our website with the aim to better understand our customers' needs and, based on those findings, continuously improve the online platform. To this end we save the IP addresses of our visitors' Internet service providers by default. The IP address is not linked to an individual person. Within this web analysis we evaluate anonymous, aggregated data for statistical purposes only.

We use cookies to follow up on our visitors' preferences and to optimize the appearance of our websites.

Disclosure of personal data to third parties

Your personal data will only be disclosed to third parties if necessary for the completion of a contract or if you have consented to it beforehand. A consent once given can be revoked at any time.

Links to other Websites

Our website may contain links to other websites. Please note that we cannot exert any influence on other websites and therefore cannot be held responsible for the protection and confidentiality of the data you share when visiting such websites.

Review of Payment Transactions

We reserve the right to review payment transactions to prevent fraud and other fraudulent use. Therefore, we may use internal and external sources. If fraudulent activities are suspected and/or detected we further reserve the right to transmit information (personal data included) to other subsidiaries within the Lufthansa Group (among others Austrian Airlines, Eurowings, Germanwings, Brussels Airlines, SWISS Global Air Lines AG, Edelweiss Air AG, SWISS International Air Lines AG, Miles and More GmbH) which may review the data for its respective purposes.

Data Transmission to Foreign Authorities

The collection and transmission of personal data to government authorities and national agencies will only be done under legal provisions applicable at the time.

Please note that all data you provide during a booking may be subject to transmission. For more details, complaints or data information please feel free to contact us on telephone number +43 5 17661000 (at local rates within Austria, Mon-Sun, public holidays 08:00 a.m. to 08:00 p.m.) or via our contact forms.

Austrian Airlines
Office Park 2
P.O.Box 100
1300 Vienna Airport

APIS data (Advance Passenger Information System)

In many countries aviation companies are legally or officially obliged to transmit passenger data before the arrival of the aircraft in the country of destination, if your destination airport or a connecting airport is situated in such country. Those legal provisions as a rule include the transmission of data of identification and travelling documents (passport, visa) of all passengers aboard. As we normally do not have those data, they need to be collected until shortly before departure. This is more and more done by means of the „machine-readable section“ of modern travelling documents. The collection of data exclusively serves the purpose of direct transmission to the authorities of the country of destination. <´/p>

Secure Flight

In accordance with the regulations of the Transportation Security Administration (TSA) you are obliged to state your full name, date of birth and sex for the purpose of Watch List Screening under 49 U.S.C. section 114 of the Intelligence Reform and Terrorism Prevention Act of 2004 and 49. C.F.R. parts 1540 and 1560. If available, you may also enter your redress number. In case you do not state your full name, date of birth and sex, you may be denied transportation or the right to enter the boarding area. Within its publicized documentation system the TSA may exchange the data you provided with correctional facilities, intelligence services and other organizations. For more on TSA privacy policies, or to review the system of records notice and the privacy impact assessment, please see the TSA Web site at www.tsa.gov.

Entering a contact person

In accordance with the Regulation (EU) No 996/2010 (Regulation No 996/2010 of the European Parliament and of the Council of 20 October 2010 on the investigation and prevention of accidents and incidents in civil aviation and repealing Directive 94/56/EC) we offer you the possibility to enter a contact person’s name, phone number or email address on our homepage, to be contacted in case of an aircraft accident. Those data will be solely used for such purpose and be deleted after the last flight you took. Please note that those data are not linked to your booking and will have to be re-entered in case of a change of booking.

Newsletter

We save your name and email address in order to send you regular information – if requested. To unregister from our newsletter you may click on the "unsuscribe" link at the bottom of the email or contact us at online@austrian.com.

You will not receive any further items as of then. We will not share your personal data with third parties.

Austrian Career Cockpit

Via the Austrian Career Cockpit you can send us your online application directly or request interesting job offers to be sent to you by email. For this service you will need to create a profile containing your personal data. We will treat your details in strict confidentiality and will not pass them on to third parties. You can delete your profile or your online application at any time. To do so, please send an email to karriere@austrian.com.

Data Security

We take technical and organizational safety measures to protect the data you put at our disposal against incidental or wilful manipulation, loss, deletion or unauthorized access. Our safety measures are continuously being improved following new technological developments. Data processing and transmission are done using SSL protocol (Secure Socket Layer).

Your personal data are being stored at the servers of book.austrian.com in Germany (Frankfurt).

mySelfie App

mySelfie APP was programmed for the purpose of capturing Austrian moments and statements of our employees.

The participant grants Austrian Airlines a global, transferrable and non-exclusive right of exploitation and usage to the transferred entry and content (e.g. text, photographs) until revoked. Austrian Airlines can use the pictures for external and internal communication purposes. Austrian Airlines can reject content from participants at any time.

Every participant remains personally responsible for his/her content. The participant guarantees Austrian Airlines that he or she will not submit any entries or content whose provision, publication or usage breaches applicable law or violates the rights of third parties. It is explicitly prohibited to post entries which are racist, pornographic, inhuman, offensive or transgress standards of public decency. The participant guarantees that the transferred content does not violate any rights of third parties (especially copyrights). The participant is obliged to hold free and indemnify Austrian Airlines and its employees and partners with regard to justified claims resulting from the publication of its entry or its content.

If you would like to revoke your permission, please send your picture and the revocation to public.relations@austrian.com.

Right to Information

Upon request we will inform you whether or not your personal data have been stored with us, respectively what kind of data those are. Should the information stored be false despite our efforts to maintain accuracy and currentness of data, we will correct the data upon your request.

You have the right to information on and the correction or deletion of stored personal data under the provisions of the Austrian Data Protection Act (in particular §§ 26 – 28 DSG 2000) at any time.