Customer Service Plan

Plan de servicii

Premise Generale

Numărul tot mai mare de pasageri ne încurajează în eforturile noastre permanente de a oferi clienţilor cele mai bune servicii cu putinţă. Scopul Austrian Airlines este să facă din fiecare zbor o experienţă sigură şi plăcută şi să îmbunătăţească confortul clientului la sol şi în aer.  

Planul de servicii pentru pasagerii Austrian este un alt pas pentru a atinge acest obiectiv. Acesta a fost elaborat în conformitate cu reglementările Departamentului de Transport pentru zborurile internaţionale care decolează de pe sau aterizează pe un aeroport din SUA.  

Planul de servicii pentru clienţii Austrian reflectă angajamentul nostru de a ne trata clienţii în mod echitabil, politicos şi prompt şi de a le oferi informaţii clare cu privire la ce pot aştepta de la noi, în special în timpul operaţiunilor ocazionale, neregulate. În plus, acest plan ne va permite să acţionăm prompt atunci când nu reuşim să îndeplinim aşteptările clienţilor noştri.   Acest Plan de servicii pentru clienţii Austrian este în mod explicit separat de Condiţiile Generale de Transport ale Austrian.    

1. Oferim cel mai mic tarif disponibil
La Austrian oferim clienţilor noştri cel mai mic tarif pentru care sunt eligibili pe www.austrian.com, prin call-centerele  noastre pentru rezervare şi la casele de bilete de pe aeroport şi birouri de bilete pentru data, zborul şi clasa de serviciu solicitat.

La cerere, reprezentanţii noştri vor identifica itinerarii alternative economice dacă programul dumneavoastră de călătorie este flexibil.  

Clienţii noştri vor fi întotdeauna informaţi de Austrian cu privire la tarif şi la alte taxe şi impozite aplicabile.   În funcţie de metoda în care este organizată călătoria la data cotării tarifului, pot fi disponibile tarife mai mici prin canale alternative de distribuţie.

2. Informăm clienţii cu privire la întârzierile, anulările sau devierile anunțate  

Austrian va transmite pasagerilor săi o notificare completă şi în timp util privind întârzierile, anulările sau devierile cunoscute, la aeroport, la bordul zborurilor afectate, precum şi prin intermediul website-ului şi call-centerlor. Politica Austrian prevede contactarea clienţilor noştri în avans, ori de câte ori este posibil.  

Aceasta include furnizarea de informaţii cu privire la o schimbare în statutul unui zbor spre, dinspre sau în interiorul Statele Unite, în termen de 30 de minute de la luarea la cunoştinţă a anulării unui zbor, a unei întârzieri de 30 de minute sau mai mult a operaţiunii planificate a unui zbor, sau a devierii unui zbor.  

3. Livrăm bagajele la timp  

Compania Austrian a dedicat resurse şi eforturi de anvergură pentru a se asigura că pasagerii noştri şi bagajele lor călătoresc cu acelaşi zbor. Dacă un bagaj lipseşte sau rămâne nerevendicat, vom depune toate eforturile rezonabile pentru a localiza şi returna bagajul clientului în termen de 24 de ore sau mai puţin dacă sunt disponibile numele şi adresa sau alte informaţii de contact.  

Austrian utilizează un sistem şi un proces cuprinzător de urmărire şi căutare  a bagajelor care lipsesc şi de informare a clienţilor afectaţi. Trebuie menţionat faptul că, pentru zborurile internaţionale, returnarea bagajelor lipsă ori nerevendicate poate dura mai mult timp din cauza duratei zborului, frecvenţei zborurilor, precum şi a procedurilor Departamentului Vamă şi Imigrări.  

Clienţii pot solicita un formular de Revendicare a Proprietăţii Clienţilor de la Reprezentanţii noştri pentru Servicii Bagaje de la Biroul Bagaje Pierdute şi Găsite de la aeroport.  

Situaţia bagajelor lipsă este disponibilă pentru clienţii noşti prin  http://www.austrian.com/Contact/Baggage.aspx  http://www.austrian.com/Contact/Baggage.aspx sau prin contactarea Departamentului nostru de Relaţii cu Clienţii. Atunci când un bagaj este recuperat, vom încerca să organizăm livrarea lui la client pe cheltuiala Austrian, la un moment convenabil, dacă respectivul client nu se află într-o locaţie îndepărtată.

Răspunderea pentru bagaje

Cu excepţia cazului în care există prevederi contrare, răspunderea pentru transportul internaţional de călătorie este reglementată de Convenţia de la Montreal ("Convenţia"). În conformitate cu această Convenţie, răspunderea  maximă a Austrian Airlines pentru fiecare persoană, pe călătorie, pentru bagajele întârziate, pierdute sau deteriorate este 1.131 Drepturi Speciale.  Informaţii suplimentare cu privire la limitele şi excepţiile legate de răspundere sunt stabilite în Condiţiile Generale de Transport ale Austrian, care sunt disponibile la http://www.austrian.com/Info/TermsConditions/ConditionsOfCarriage.aspx 

4. Permitem anularea rezervărilor fără penalităţi pentru o perioadă de timp definită  

Dorim să vă oferim mai multă flexibilitate atunci când vă planificaţi zborul. Sub rezerva termenelor limită aplicabile biletelor, vă vom permite, fie:  

- Să păstraţi o rezervare telefonică făcută direct cu noi fără plată timp de minimum 24 de ore sau,  

- Dacă este necesară plata imediată, la momentul rezervării, să anulaţi o rezervare, fără penalităţi în termen de 24 de ore. Veţi fi informat priind varianta aplicabilă în momentul rezervării.    

5. Asigurăm returnarea imediată a costului biletelor  

Austrian va emite restituiri pentru toate biletele eligibile în decurs de şapte (7) zile lucrătoare pentru plățile efectuate cu cărţi de credit şi în termen de douăzeci (20) de zile lucrătoare pentru plățile efectuate în numerar sau cu cec.  

Pentru asistenţă privind rambursarea: Cererile de restituire pot fi depuse la orice oficiu al Austrian de achiziţionare a biletelor sau la agentul dumneavoastră de turism.  

Restituirile pentru bilete electronice pot fi solicitate apelând +52 (55) 5254 8300 ext 6003 9:00 - 17:00 EST.  Pentru întrebări cu privire la modul în care trebuie să solicitaţi o restituire sau să verificaţi situaţia unei cereri de rambursare, apelaţi +52 (55) 5254 8300 ext 6003 sau vizitaţi site-ul nostru, la http://www.austrian.com/Contact.aspx 


6. Oferim servicii corespunzătoare pasagerilor cu dizabilităţi şi cu nevoi speciale, inclusiv pentru întârzierile la bordul avionului  

Austrian se angajează să ofere o călătorie sigură, comodă şi fiabilă tuturor pasagerilor şi nu va face nicio discriminare privind călătorii cu dizabilităţi.  

Angajaţii Austrian au fost instruiţi să respecte 14 CFR Partea 382. Austrian a instruit Reprezentanţi Oficiali pentru Soluţionarea Reclamaţiilor la aeroporturile din Viena şi din SUA, care sunt disponibili pentru a răspunde la întrebări.  

Minori neînsoţiţi  

Austrian acceptă copii între 5 şi 11 de ani care deţin o rezervare confirmată ca Minor Neînsoţit ("MN").  

O taxă pentru serviciul MN se aplică tuturor minorilor neînsoţiţi pe zborurile Austrian. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să consultaţi http://www.austrian.com/Info/Flying/TravellingChildren.aspx

Minorii cu vârste între 12 şi 17 ani, nu sunt supuşi politicii MN, dar serviciul MN este disponibil contra taxei pentru servicii MN, dacă doriţi să-l folosiţi.  

MN vor fi însoţiţi la bordul aeronavei de un reprezentant al Austrian şi prezentaţi însoţitorului de zbor înainte de a fi conduşi la locul lor.  

La sosire MN vor fi însoţiţi în afara aeronavei de către unul dintre reprezentanţii noştri şi vor fi predaţi la punctul convenit doar persoanelor desemnate în Formularul pentru Servicii Speciale. Identificarea va fi necesară.

7. Venim în întâmpinarea nevoilor esenţiale ale pasagerilor în decursul întârzierilor prelungite la bordul avionului 

Austrian va furniza cu promptitudine informaţii complete cu privire la situaţia unui zbor dacă există o întârziere îndelungată după ce aţi urcat la bordul avionului sau după ce avionul a aterizat. În cazul în care condiţiile de siguranţă şi de securitate o permit, Austrian va satisface nevoile dumneavoastră esenţiale, cum ar fi alimente, băuturi, încălzire/ aer condiţionat, facilităţi sanitare funcţionale şi acces la tratament medical.   L

a cerere, căpitanul poate permite pasagerilor să utilizeze telefoanele celulare şi laptop-uri, în conformitate cu regulamentele de siguranţă şi guvernamentale. În cursul perioadei de aşteptare Echipajului de Zbor va depune toate eforturile rezonabile pentru a răspunde nevoilor speciale ale clienţilor noştri, dacă există resurse şi este posibil.  

Pentru informaţii suplimentare, consultaţi Planul de Situaţii de Urgenţă al Austrian pentru Întârzieri îndelungate la bordul avionului.

8. Gestionăm cu corectitudine şi consecvenţă situația Pasagerilor cărora li se refuză îmbarcarea în cazul suprarezervărilor  

Austrian se va ocupa cu corectitudine şi coerenţă de Pasagerii cărora li se refuză îmbarcarea în cazul zborurilor suprarezervate.  

Atunci când se preconizează că un zbor este suprarezervat, reprezentanţii noştri de la Aeroport vor întreba mai întâi dacă există voluntari dispuşi să renunţe la locurile lor în schimbul beneficiilor care urmează să fie stabilite.  

Dacă Austrian nu găseşte voluntari suficienţi, Austrian poate refuza involuntar îmbarcarea pasagerilor care deţin o rezervare confirmată, în conformitate cu priorităţile de îmbarcare stabilite.  

Vom reprograma pasagerii pentru următorul zbor Austrian disponibil la destinaţia pentru care au rezervat bilete dacă li se refuză îmbarcarea involuntar. Dacă un zbor al companiei Austrian nu este disponibil, ne vom strădui să oferim facilităţi comparabile printr-o altă companie aeriană, cu care avem un acord de ticketing. Masa şi cazarea la hotel vor fi oferite atunci când este cazul.   Informaţii cu privire la politicile şi procedurile noastre de gestionare a situaţiilor în care clienţii care au cumpărat biletele nu pot fi îmbarcaţi pentru un zbor vor fi puse la dispoziţie la aeroport.  

Valoarea compensaţiei pentru refuzul îmbarcării  

Transport Internaţional: Pasagerii care călătoresc din Statele Unite către un punct din străinătate, cărora li se refuză îmbarcarea involuntar, pentru un zbor suprarezervat care pleacă de la un aeroport din SUA:  

(1) Nu au dreptul la despăgubiri dacă transportatorul oferă transport alternativ, care este planificat să sosească la destinaţia pasagerului sau la prima escală, la maximum o oră după de la ora de sosire prevăzută a zborului original al pasagerilor;  

(2) au dreptul la 200% din tariful către destinaţia pasagerului sau până la prima escală, cu o limită maximă de 650 $, dacă transportatorul oferă transport alternativ, care este planificat să sosească la destinaţie pasagerului la prima escală la mai mult de o oră, dar în mai puţin de patru ore de la ora de sosire prevăzută a zborului original al pasagerilor; şi  

(3) au dreptul la 400% din tariful pentru destinaţia pasagerului sau până la prima escală, cu o limită maximă de 1.300 $, dacă transportatorul nu oferă transport alternativ, care este planificat să ajungă la aeroportul de destinaţie a pasagerului sau la prima escală în mai puţin de patru ore de la ora de sosire prevăzută a zborului original al pasagerilor.  

întârziere de 0 - 1 oră a sosirii – nicio despăgubire

întârziere de 1 - 4 ore - 200% din tariful unei călătorii dus (dar nu mai mult de  650 $)

O întârziere de peste 4 ore a sosirii - 400% din tariful unei călătorii dus (dar nu mai mult de  1.300 $)  

"Transportul alternativ" este un transport aerian, cu o rezervare confirmată fără nicio taxă suplimentară (de către orice companie aeriană planificată autorizată de MTA), sau alt transport acceptat şi utilizat de către pasageri în cazul refuzului la îmbarcare.    

9. Oferim informații cu privire la Itinerarul de Călătorie, Politicile de anulare, Regulile pentru pasagerii care zboară frecvent şi Configuraţiile aeronavelor  

Austrian pune la dispoziţia pasagerilor noştri următoarele informaţii:  

I. Orarul planificat al plecării şi sosirii zborurilor

II. Aeroportul/terminalul de plecare şi de sosire

III. Numărul de opriri intermediare pe ruta

IV. Orice schimbare a aeronavei, terminalului sau aeroportului

V. Orice condiţii legate de preţul care trebuie plătit

VI. Numele companiei aeriene şi numărul zborului

VII. Confirmarea orelor de zbor

VIII. Limita de bagaje ce pot fi transportate gratuit şi limitele de răspundere

IX. Limita la bagajul de mână  

În plus, Austrian va furniza următoarele informaţii, la cerere, pentru zborurile operate de Tyrolean:  

I. Tipul de aeronavă planificată să opereze pe rută şi distanţa dintre locuri

II. Servicii oferite în mod normal la bord

III. Facilităţi pentru pasagerii cu nevoi speciale

IV. Dacă se pot aloca sau rezerva în avans locuri speciale

V. Taxe pentru bagaje suplimentare

VI. Condiţiile de transport

VII. Detalii ale programului nostru de fidelitate

Vă rugăm să contactaţi Centrul de Rezervare al Austrian sau să vizitaţi www.austrian.com pentru detalii suplimentare.  

10. Garantăm o bună deservire a clienţilor parteneriilor zborurilor code-share.  

Dacă un zbor este operat de o companie aeriană parteneră a Austrian în baza unui contract de tip code-share  Austrian va comunica pasagerilor numele companiei aeriene care operează zborul în momentul rezervării.  

Susţinem serviciile furnizate de către partenerii şi depunem eforturi pentru a ne asigura că pasagerii primesc servicii la acelaşi nivel ori de câte ori călătoresc cu zborurile operate de partenerii noşti code-share.  Pentru link-uri către website-urile partenerilor de cod ai Austrian vă rugăm să vizitaţi http://www.austrian.com/Info/Partners/CodesharePartners.aspx 


11. Garantăm reacție promptă la reclamaţiile clienţilor  

Un angajat a fost desemnat de Austrian să monitorizeze efectele întârzierilor zborurilor, anulărilor zborurilor şi întârzierilor prelungite la bord asupra pasagerilor.   Austrian va confirma primirea reclamaţiilor clienţilor scrise în termen de 30 de zile de la primirea acestora şi va trimite un răspuns concret în termen de 60 zile de la primirea reclamaţiei.  

Pentru informaţii despre complimente şi/sau depunere reclamaţiilor privind zborurile spre sau dinspre Statele Unite, vă rugăm să vizitaţi http://www.austrian.com/Contact.aspx sau puteţi sa ne scrieţi la

Austrian Airlines AG
Feedback Management
PO Box 33
A-1300 Vienna Airport
Austria
www.austrian.com/feedback  
Fax: +43 51766 


12. Identificarea serviciilor Austrian pentru atenuarea inconvenientelor pasagerilor care rezultă din anulări şi conexiunile neadecvate.  

În scopul atenuării inconvenientelor dumneavoastră rezultate din anulări şi zborurilor de conexiune ratate:   Vom încerca să vă contactăm, prin intermediul informaţiilor de contact furnizate în rezervarea dumneavoastră, privind anulările atunci când evenimentul este cunoscut cu cel puţin două ore înainte de plecare, ca să evitaţi un drum inutil către aeroport.  

Vă vom pune la dispoziţie informaţii cu privire la o nouă rezervare prin intermediul website-ului nostru; la un chioşc al aeroportului, atunci când este disponibil şi prin intermediul agenţilor noştri de la aeroport şi pentru rezervări.  

Vom lua măsuri să vă confirmăm în următorul zbor pe care îl operăm, care are locuri disponibile, la aceeaşi clasă de servicii atunci când este necesară o nouă rezervare.  

Vom oferi tichete de masă şi cazare la hotel, în funcție de disponibilităţi, dacă aveţi dificultăți peste noapte în timp vă aflaţi departe de casă sau de destinaţie, din cauza unei întârzieri, legături proaste, sau anulări sub controlul Austrian.

1. Offering the lowest fare available

Austrian offer our customers the lowest fare for which they are eligible on austrian.com, through our Reservation Call Centers and at airport ticket counters and ticket offices for the date, flight, and class of service requested.

Our representatives, upon request, will identify money-saving alternative itineraries if your travel schedule is flexible.

Our customers will always be informed by Austrian about the applicable fare and any other applicable fees, charges and taxes.

Depending on the method in which the travel arrangements are made at the time the fare is quoted, lower fares may be available through alternative distribution channels.

2. Notifying customers of known delays, cancellations and diversions

Austrian will provide our customers with full and timely notification of known delays, cancellations and diversions at the airport, on board the affected flights, and via the website and call centers. It is Austrian's policy to contact our customers in advance, whenever possible.

This includes providing information about a change in the status of a flight to, from or within the United States within 30 minutes after becoming aware of a flight cancellation, a flight delay of 30 minutes or more in the planned operation of a flight or a flight diversion.

Find out more about current travel alerts here.

3. Delivering baggage on time

Austrian have devoted extensive resources and efforts to ensure that our customers and their bags travel on the same flight. In case a bag is missing or remains unclaimed, we will make every reasonable effort to locate and return the customer’s bag within 24 hours or less if a name and address or other valid contact information is available.

Austrian utilize a comprehensive system and process to trace missing baggage and notify affected customers. It should be noted that for international flights it may take longer to return missing or unclaimed baggage due to flight duration, frequency of flights, and Customs & Immigration procedures.

Customers may request a Customer Property Claim form from our Baggage Services Representatives at the Lost & Found Office at the Airport.

Status of missing baggage is available to our customer via http://www.austrian.com/Info/Flying/MissingBaggage.aspx or by contacting our Customer Relations Department. When a bag is recovered, we will attempt to arrange delivery to the customer at Austrian’s expense at a convenient time if the customer is not located at a remote location.

Baggage Liability
Unless otherwise stated liability for international travel is governed by the Montreal Convention (the "Convention"). Pursuant to the Convention, Austrian’s maximum liability per person, per trip, for delayed, lost or damaged baggage is 1,131 Special Drawing Rights.

Additional information regarding liability limitations and exclusions are set forth in Austrian’s General Conditions of Carriage, which are available at http://www.austrian.com/Info/TermsConditions/ConditionsOfCarriage.aspx

4. Allowing reservations to be cancelled without penalty for a defined amount of time

We want to give you more flexibility when planning your flight. Subject to applicable ticketing deadlines, we will allow you to keep a telephone reservation made directly with us without payment for a minimum of 24 hours.
In case you have already purchased your ticket and you would like to change your travel itinerary we allow to cancel a reservation within 24 hours. Service fees already accrued can not be refunded.

5. Providing prompt ticket refunds

Austrian will issue refunds for all eligible tickets within seven (7) business days for credit card purchases and within twenty (20) business days for purchases made by cash or check.

For refund assistance:
Requests for refunds may be submitted to any Austrian ticketing location or your travel agent.

For questions on how to apply for a refund or check status on a refund request, visit our website at http://www.austrian.com/Contact.aspx

6. Properly accommodating disabled and special needs passengers, including tarmac delays

Austrian are committed to providing safe, convenient and reliable travel to all passengers and will not discriminate against any passenger with a disability.

Austrian employees have been trained to comply with 14 CFR Part 382. Austrian have trained Complaint Resolution Officials at Vienna and U.S. airports that are available to answer questions.

Unaccompanied minors

Austrian accept children between 5 and 11 years of age who hold a confirmed reservation as an Unaccompanied Minor ("UM").

An UM service charge applies to all UMs on Austrian’s flights. For more information please see http://www.austrian.com/Info/Flying/TravellingChildren.aspx

Minors age 12 through 17 years are not subject to the UM policies, but the UM service is available for the UM service charge if you would like to use it.

UMs will be escorted onboard the aircraft by an Austrian representative and introduced to the Flight Attendant before being escorted to their seat.

Upon arrival the UM will be escorted off the aircraft by one of our representatives and will be released at the agreed point only to those persons named on the Special Service Form. Identification will be required.

7. Meeting customers' essential needs during long on-board delays

Austrian will provide full and timely information regarding the status of a flight if there is a long delay after you have boarded or after the plane has landed. If safety and security conditions permit, Austrian will provide for your essential needs such as food, beverages, heat/air conditioning, operable lavatory facilities, and access to medical treatment.

On request the captain may allow customers to use cellular phones and laptop computers in accordance with safety and governmental regulations. During the waiting time the Flight Crew will make every reasonable effort to respond to our customers' special needs if available and possible.

For further information, see Austrian's Contingency Plan for Lengthy Tarmac Delays

8 Handling "bumped" passengers in the case of oversales with fairness and consistency

Austrian will handle "bumped" passengers with fairness and consistency in the case of Oversales.

When a flight is expected to be oversold, our Airport representatives will first ask for volunteers who are willing to give up their seats in exchange for benefits to be agreed upon.

If Austrian does not find enough volunteers, Austrian may deny boarding involuntarily to passengers holding a confirmed reservation in accordance with established boarding priorities.

We will rebook passengers on to the next available Austrian flight to their ticketed destination if they are involuntarily denied boarding. If an Austrian flight is not available, we will strive to provide comparable accommodations on another airline that we have a ticketing agreement with. Meals and hotel accommodations will be offered when appropriate.

Information regarding our policies and procedures for handling situations when ticketed customers cannot be accommodated on a flight will be made available at the airport.

Amount of Denied Boarding Compensation

International Transportation: Passengers traveling from the United States to a foreign point who are denied boarding involuntarily from an oversold flight originating at a U.S. airport are entitled to:

(1) No compensation if the carrier offers alternate transportation that is planned to arrive at the passenger's destination or first stopover not later than one hour after the planned arrival time of the passenger's original flight;

(2) 200 % of the fare to the passenger's destination or first stopover, with a maximum of USD 650, if the carrier offers alternate transportation that is planned to arrive at the passenger's destination or first stopover more than one hour but less than four hours after the planned arrival time of the passenger's original flight; and

(3) 400 % of the fare to the passenger's destination or first stopover, with a maximum of USD 1,300, if the carrier does not offer alternate transportation that is planned to arrive at the airport of the passenger's destination or first stopover less than four hours after the planned arrival time of the passenger's original flight.

0 to 1 hour arrival delay - No compensation
1 to 4 hour arrival delay - 200 % of one-way fare (but no more than USD 650)
Over 4 hours arrival delay - 400 % of one-way fare (but no more than USD 1,300)

"Alternate Transportation" is air transportation with a confirmed reservation at no additional charge (by any scheduled airline licensed by DOT), or other transportation accepted and used by the passenger in the case of denied boarding.

9. Disclosing travel itinerary, cancellation policies, frequent flyer rules, and aircraft configurations

Austrian make the following information available to our passengers:

I. Planned scheduled time of departure and arrival of the flights
II. Airport / terminal of departure and arrival
III. Number of en-route stops
IV. Any change of aircraft, terminal or airport
V. Any conditions attached to the fare to be paid
VI. Name of airline and flight number
VII. Confirmation of flight times
VIII. Free baggage allowance
IX. Cabin baggage allowance

In addition, Austrian will provide the following information, upon request, for flights operated by Tyrolean:

I. Aircraft type scheduled to be operated on the route and seat pitch
II. Services normally offered on board
III. Facilities for passengers with special needs
IV. Whether specific seats can be allocated or pre-booked
V. Charges for excess baggage
VI. Conditions of carriage
VII. Details of our frequent flyer program

Please contact Austrian’s Reservation Center or visit www.austrian.com for further details.

10. Ensuring good customer service from code-share partners

If an Austrian flight is operated by a partner airline under a code share agreement, Austrian will provide passengers with the name of the airline operating the flight at the time the reservation is made.

We stand behind the services provided by our code-share partners and endeavor to ensure that passengers receive the same level of service whenever they travel on flights operated by our code-share partners.

For links to the web sites of Austrian's code-share partners please visit http://www.austrian.com/Info/Partners/CodesharePartners.aspx

11. Ensuring responsiveness to customer complaints

An employee has been designated by Austrian to monitor the effects of flight delays, flight cancellations, and lengthy tarmac delays on passengers.

Austrian will acknowledge receipt of written customer complaints within 30 days of their receipt, and will send a substantive response within 60 days of receiving the complaint.

For information about filing compliments and/or complaints for flights to or from the United States, please visit http://www.austrian.com/Contact.aspx or you may write to us at

Austrian Airlines AG
Feedback Management 
PO Box 33
1300 Vienna Airport
Austria 
www.austrian.com/feedback  
Fax: +43 51766

12. Identifying the services Austrian provides to mitigate passenger inconveniences resulting from cancellations and misconnects

In order to mitigate inconveniences to you resulting from cancellations and misconnects, we will:

Attempt to contact you, via contact information provided in your reservation about cancellations when the event is known at least two hours before departure, averting a frustrating trip to the airport.

Make available information about your rebooking through our website; at an airport kiosk, when available; and through our airport and reservations agents.

Work to confirm you on the next flight we operate that has seats available in the same class of service when rebooking is necessary.

Provide meal allowances and hotel accommodations, based on availability, if you are inconvenienced overnight while away from your home or destination due to a delay, misconnect, or cancellation within Austrian's control.