Austrian Star Alliance Terminal

Noul terminal Austrian Star Alliance in aeroportul din Viena

Austrian Airlines isi schimba locatia: incepand cu 5 iunbie 2012, in noul Austrian Star Alliance Terminal din Vienna Airport

Vienna Airport este in continua expansiune si totusi ramane inca aeroportul cu cel mai rapid transfer din Europa, cu doar 25 de minute minim necesare pentru transfer. 

Cu o suprafata de 150.000 m², impozabila cladire aduce o mare imbunatatire la nivel de servicii si calitatea acestora pentru pasageri: arhitectura moderna, spatii luminoase, transfer rapid si o mare varietate de magazine si restaurante. Austrian Airlines Terminal continua sa mentina limita de 25 de minute a duratei necesare pentru transfer, fapt posibil datorita conceptului 3-niveluri al cladirii. Spre deosebire de alte aeroporturi, pasagerii nu trebuie sa comute intre terminalele ci doar sa intre etaje.

Noul terminal este direct atasatcelui vechi. Toate facilitatile aeroportului se afla sub un singur acoperis ceea ce face ca taote cele 3 zone de check-in sa fie accesibile din interior. Conceptul pe 3-niveluri permite un transfer usor si rapid. Plecarile si sosirile precum si pasagerii din zonele Schengen si Non-Schengen sunt procesati in sectoare separate. Cele trei niveluri sunt usor accesibile prin intermediul scarilor rulante.
  

Harta Terminalului

Zona de Check-in (Plecari)

Noua zona de check-in este puternic luminata si se afla la nivelul 1. Aici se gasesc 69 de ghisee de check-in si 40 de automate. Imbarcarea pentru zborurile Austrian Airlines catre America de Nord si Tel Aviv se va efectua in continuare din zona D.

Pasagerii Buciness Class, HON sau Senator  beneficiaza de zone de check-in exclusive. Pasagerii care au nevoie de servicii speciale, cum sunt copii care calatoresc neinsotiti sau persoanele care se deplaseaza in scaun cu rotile vor beneficia de asistenta intr-o zona de check-in speciala.

De asemenea, aici exista si o zona speciala dedicate serviciilor de ticketing.

banner1_564x102

Zona portilor de imbarcare

Cumparaturi, zona de relaxare si servicii de business: totul se intinde pe o distanta de aproape 500 de metri - in noul terminal se gasesc 31 de magazine, 19 restaurante precum si zone de relaxare. Pentru cei care doresc sa-si foloseasca timpul de asteptare muncind sunt 80 de scaune prevazute cu suport pentru laptop si statie de alimentare, panouri ce confera intimitate precum si conexiune la internet Wi-Fi gratuita. Noul terminal are 48 de porti, 17 distre acestea fiind conectate direct la terminal. Portile G de la Nivelul 3 conduc direct catre destinatiile Non-Schemgen, portile G la nivelul 1 catre destinatiile Schemgen. In zona Portilor F si G exista o zona dedicata copiilor cu o instalatie media, interactiva denumita 'Prinde un avion', bazata pe jocul “All birds fly high”.

banner2_564x102

Zona pentru familii

In zona prtilor de imbarcare F exista un loc de joaca special amenajat pentru copii.

Lounge-urile noastre

Confort exclusivist. Şase lounge-uri pe o suprafaţă de peste 2000 m2

Bucuraţi-vă de ospitalitatea austriacă într-o zonă exclusivistă. Preparate de calitate, relaxare şi divertisment - tot ce vă puteţi dori. Îi întâmpinăm cu căldură în lounge-urile noastre pe membrii cu rang de onoare, clienţii de la clasa întâi, clienţii Senator, deţinătorii de card Star Gold şi pasagerii la clasa Business.

Toate lounge-urile sunt situate la etajul 2, iar accesul este comun si se face prin Lobby.

 banner5_564x102

Sosire, recuperarea bagajelor si zborurile de legatura

Vă recuperaţi rapid bagajele datorită celor 10 benzi de transport. Clienţii  Senator şi deţinători de card HON  beneficiază de serviciul preferenţial pentru bagaje.

Aeroportul din Viena este în expansiune, însă rămâne cel mai rapid aeroport din Europa în ceea ce priveşte zborurile de legătură la intervale de doar 25 de minute.  .